Kwaliteit

De sterkte van Commandotouwen Goeman

Hoewel er op de markt een ruim assortiment aan klimmateriaal beschikbaar is, zijn er slechts weinig touwen geschikt voor intensief gebruik. Daar wil Commandotouwen Goeman het verschil maken. Onze kwaliteit valt in de smaak bij het Belgische leger, dat al meer dan 30 jaar onze producten gebruikt. 

De militairen hebben onze touwen aan veelvuldige testen onderworpen (bv. valproeven & rappels). Het is tijdens die testen dat onze klimtouwen erbovenuit staken. Zo hebben wij het UIAA-CE-label verkregen. 

We blijven inzetten op innovatie en ontwikkelen jaar na jaar nieuwe touwtypes. Veiligheid en duurzaamheid zijn daarbij kernwaarden. De specifieke eisen en behoeften van professionele gebruikers houden we steeds in het achterhoofd. 

Hieronder geven we u graag een overzicht van de kleurcodes van onze klimtouwen:

In de mantel

Het productiejaartal wordt aangeduid door twee gekleurde manteldraden in Z-richting (zie tabel). Dat zijn dezelfde kleurcodes als bij het Belgische leger.

X: 0 tot 9

JaarKleur 1Kleur 2
Jaar 20X0BlauwBlauw
Jaar 20X1RoodRood
Jaar 20X2GeelGeel
Jaar 20X3ZwartZwart
Jaar 20X4WitWit
Jaar 20X5GroenGroen
Jaar 20X6BlauwRood
Jaar 20X7RoodGeel
Jaar 20X8GeelBlauw
Jaar 20X9ZwartWit

Het touwtype wordt aangeduid door een enkele draad in de S-richting.

KleurType
Groendynamisch enkel klimtouw
Olijfgroendynamisch dubbeltouw (1/2)
Roodrappeltouw (tweeling)
Geelsemistatisch touw Goeman A13
Zwartsemistatisch touw Goeman A11,5

In de kern

De statische touwen bevatten een identificatiebandje waarop de naam, producent, EN-norm, het productiejaartal, het CE-nummer en het touwtype (A of B) verplicht vermeld staan.