Kwaliteit

De sterkte van Commandotouwen Goeman

Hoewel er op de markt een ruim assortiment aan klimtouwen beschikbaar is, zijn er slechts weinig touwen geschikt voor intensief gebruik. Daar wil Commandotouwen Goeman het verschil maken. Onze kwaliteit valt in de smaak bij het Belgische leger, dat al meer dan 30 jaar onze producten gebruikt. 

De militairen hebben onze touwen aan veelvuldige testen onderworpen (bv. valproeven & rappels). Het is tijdens die testen dat onze klimtouwen erbovenuit staken. Zo hebben wij het UIAA-CE-label verkregen. 

We blijven inzetten op innovatie en ontwikkelen jaar na jaar nieuwe touwtypes. Veiligheid en duurzaamheid zijn daarbij kernwaarden. De specifieke eisen en behoeften van professionele gebruikers houden we steeds in het achterhoofd. 

Hieronder geven we u graag een overzicht van de kleurcodes van onze klimtouwen.

In de mantel

Het productiejaartal wordt aangeduid door twee gekleurde manteldraden in Z-richting (zie tabel). Dat zijn dezelfde kleurcodes als bij het Belgische leger.

X: 0 tot 9

Jaar Kleur 1 Kleur 2
Jaar 20X0 Blauw Blauw
Jaar 20X1 Rood Rood
Jaar 20X2 Geel Geel
Jaar 20X3 Zwart Zwart
Jaar 20X4 Wit Wit
Jaar 20X5 Groen Groen
Jaar 20X6 Blauw Rood
Jaar 20X7 Rood Geel
Jaar 20X8 Geel Blauw
Jaar 20X9 Zwart Wit

Het touwtype wordt aangeduid door een enkele draad in de S-richting.

Kleur Type
Groen dynamisch enkel klimtouw
Olijfgroen dynamisch dubbeltouw (1/2)
Rood rappeltouw (tweeling)
Geel semistatisch touw Goeman A13
Zwart semistatisch touw Goeman A11,5

In de kern

De statische touwen bevatten een identificatiebandje waarop de naam, producent, EN-norm, het productiejaartal, het CE-nummer en het touwtype (A of B) verplicht vermeld staan.